Selecteer een pagina

Afscheidsfilm Burgemeester Peter van der Velden – Breda

Foto: Studio Zoolies 

Wat kan een stad haar vertrekkend burgemeester geven?

Op vrijdag 28 november 2014 nam Breda in de Grote Kerk afscheid van burgemeester Van der Velden. Maar wat kan een stad aan haar vertrekkend burgemeester geven?

In zijn periode in Breda heeft de burgemeester met veel Bredanaars een band opgebouwd en op een verbindende en warme wijze zijn ambt ingevuld. De burgemeester heeft daarmee een spoor achtergelaten in de Bredase gemeenschap. Eind 2013 stond zijn 25-jarig ambtsjubileum in het teken van het ambt en de bestuurlijk inhoudelijke rol. Zijn afscheid stond in het teken van de Bredase gemeenschap en de warmte die hij heeft gegeven en krijgt. De burgemeester neemt afscheid en de stad wuift hem uit.

Onder het motto ‘Breda bedankt de burgemeester’ is er voor gekozen om als afscheidscadeau van de stad een afscheidsfilm en digitaal vriendenboek te maken. Het digitale vriendenboek bevat zo’n 22 gefilmde afscheidsboodschappen van vele Bredanaars als dank voor 10 jaar burgemeesterschap. De film (een compilatie van alle boodschappen) is een route door de gemeente Breda langs de iconen van de stad. De route wordt afgelegd door de historische figuur ‘Willem van Oranje’, die alle boodschappen verzameld.

Het was natuurlijk een ontzettende eer om voor de burgemeester van Breda, namens ‘zijn’ stad deze film en het digitale vriendenboek te mogen produceren! In samenwerking met Stroom en Vibevision, zijn we door de stad getrokken om alle boodschappen op te nemen. De vele bijzondere mensen die we hebben mogen ontmoeten, de prachtige boodschappen die we hebben gehoord en de bijzondere plekken waar we zijn geweest, maakten de opdracht zeer speciaal.

En dan niet te vergeten Generaal-majoor T.W.B. Vleugels Commandant Nederlandse Defensie Academie die we bereid vonden om de rol van Willem van Oranje te spelen in de film. De gastvrijheid van de KMA en de medewerking van de Generaal om volledig getransformeerd te worden (schminck, pruik, kleding) tot Willem van Oranje, waarna hij zijn rol met verve speelde, waren de kers op de taart.

We hebben dan ook met ontzettend veel plezier en trots dit afscheidscadeau voor de burgemeester geproduceerd!

Bekijk de videoboodschap van zijn stad: Breda Nassau-stad maar ook Dj Capital 076!

Credits:
De compilatiefilm is van VibeVision met dank aan: alle verenigingen, organisaties en Bredanaars die hebben meegewerkt.

Bijzondere dank aan:
• Generaal-majoor T.W.B. Vleugels, Commandant Nederlandse Defensie Academie, als Willem van Oranje
• Kapitein Petra Verdonschot als lakei
• Ben Nous als chauffeur
• Peter van der Velden als burgemeester

Muziek:
• Tiesto & Hardwell met ZERO 76
• Keet007 met Middeleeuwse muziek van Adrian Denss

Video:
• Pieter van Hulten voor script, regie, camera en edit
• Roos Breukel, camera

Productie:
Annelies Diks-Krijgsman (Studio Zoolies), Lidwien Hupkens (Stroom), Gemeente Breda: Mirjam Weening en Marleen Huijbregts, Cor Korsmit, Sylvie Takke en Piet van Oers.

Film Breda bedankt burgemeester

Videoboodschappen inwoners Breda

Wil je alle videoboodschappen die we voor de Burgemeester hebben opgenomen nog eens rustig bekijken? Klik dan op onderstaande knop.
(opent in een nieuw scherm)

Impressie van de ‘making-of’