Selecteer een pagina

About Freedom educatie pakket 

Foto: About Freedom

Speciaal voor basisscholen en MBO’s

In opdracht van de Stichting Freedom You Pass On/About Freedom, hebben we speciale educatieprogramma’s geschreven. De educatiepakketten zijn ontwikkeld voor leerlingen van de basisschool (groep 7, 8, 1e klas VO) en  voor leerlingen van het MBO (leerjaar 1 en 2, niveau 1 t/m 4). Het lesprogramma voor het MBO is geschikt om in te zetten voor de methode Burgerschap of tijdens mentorlessen.

Het lesprogramma behandelt in het kort de geschiedenis van ons land ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met de About Freedom short films uit de Kitchen Table series nemen we je mee op reis de wereld over. We nodigen je uit aan de keukentafel van families uit onder meer Zuid-Afrika, Chili, Indonesië, Polen, Spanje en Egypte. In deze intieme setting delen (klein)kinderen en (groot)ouders hun persoonlijke beleving van vrijheid.

Het lesprogramma is opgebouwd volgens de About Freedom Tour die altijd de volgende elementen bevat:

  • Film(s) kijken
  • Keukentafel gesprekken
  • Taste of Freedom
  • Muziek

Om het cultureel en historisch besef van leerlingen te versterken is het programma voor de basisschool uitgebreid zodat leerlingen in aanraking komen met cultureel erfgoed in de directe omgeving van de school. Het lesprogramma kan op elk gewenst moment in het jaar ingezet worden.

De leerlingen gaan met gevarieerde opdrachten aan de slag. Hiermee wordt hun begrip over wat vrijheid is in een breder perspectief geplaatst. Ze gaan zien dat de behoefte aan vrijheid voor elke mens, waar ook ter wereld hetzelfde is. Op deze manier wordt de leerling zich meer bewust worden van het fundamentele belang van vrijheid voor henzelf, in ons eigen land en in de wereld. 

Het programma bestaat uit een uitgebreide docentenhandleiding, een digibord les en diverse bijlages die de lessen kunnen ondersteunen.

Scholen kunnen de lesprogramma’s gratis via de website van About Freedom verkrijgen.

De handleiding en de digibordles zijn door de vaste ontwerper van About Freedom vormgegeven: YURR Grafisch ontwerp.