Selecteer een pagina

(Social media) content creatie online filmpremière About Freedom

citygame Credo - Het verborgen pad van Breda

FB Event header afbeelding

About Freedom presenteert op 5 mei 2020  de online première van een nieuwe film. In deze film gaan Jan Terlouw en Leila Prnjavorac in gesprek met 8 mbo-studenten uit heel Nederland over de betekenis van vrijheid en onvrijheid. Deze film is voor het eerst volledig opgenomen via videobellen. Singer-songwriter Mingue verzorgt de muziek. Paul Blokhuis, staatssecretaris van VWS is online aanwezig bij de première.

About Freedom zou eigenlijk op tour gaan met live-events in het land en twee nieuwe films maken. Door de maatregelen in verband met de coronacrisis heeft About Freedom de plannen verruild voor een online variant. Het programma is onderdeel van het educatieprogramma 75 jaar Vrijheid in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei met steun van het ministerie van VWS.

Ter promotie van de online première ontwikkelden we voor Instagram en Facebook beeldmateriaal om aandacht te genereren. We stelden de mbo-studenten voor aan de hand van hun uitspraken in de film over vrijheid en onvrijheid.

Daarnaast gebruikten we hun input voor het onderdeel ‘Vrijheid smaakt als…’ in een frisse vormgeving. Een aantal studenten leverden ook het recept van hun smaak van vrijheid. Deze hebben we geïllustreerd en als download beschikbaar gesteld.

Bekijk de film via aboutfreedom.nl/films/

Instagram afbeelding voorstellen deelnemers

Facebook teasers

Youtube premiere 

Smaak van vrijheid – social media afbeeldingen en recepten

Opdrachtgever About Freedom
Art direction en illustraties Annelies Diks-Krijgsman (Zoolies)
Grafische vormgeving Studio Zoolies